Snímač tlaku TPMS


Tpms snímače Vám dodáme naprogramované na Vaše vozidlo u niektorých modelov áut je potrebná ďalšia konfigurácia priamo na vozidle. Preto je potrebná návšteva sevisu. Pri kúpe Tpms snímačov bude účtovaný poplatok za konfiguráciu 1,50€/ks.

Vami zvolené vozidlo:


Dostupnosť skladov

  • ihneď

    65 ks

    34,90 € ( s DPH )


Snímače tlaku v pneumatikách

Správny tlak v pneumatikách ma veľa výhod: vyššiu bezpečnosť, menšiu spotrebu paliva a menšie opotrebenie pneumatík. Tieto výhody vyplývajú z trvalého monitorovania tlaku v pneumatikách vodičom. Skvelé tipy o snímačoch tlaku v pneumatikách Vám radi poskytnú alebo poradia naši odborníci.

Výrobcovia odporúčajú kontrolu tlaku v pneumatikách aspoň raz mesačne. Pri extrémnych horúčavách alebo v zime sa odporúča kontrolovať tlak v pneumatikách 1 alebo 2x za týždeň pokial Vaše vozidlo nie je vybavené monitorovaním tlaku TPMS.

Zvýšená spotreba vozidiel je taktiež spôsobená znížením tlaku v pneumatikách pri rýchlosti 100km/h až o 10% percent. Viac ako 30% percent vozidiel jazdi so znížením tlakom v pneumatikách čo spôsobuje väčšiu nehodovosť na cestách, prehrievanie pneumatík, poškodenie pneumatík, horšie jazdne vlastnosti, rýchlejšie opotrebenie podvozku a mnoho ďalších negatívnych vlastnosti. Napraviť by sa to malo použitím snímačoch tlaku v pneumatikách takzvaný TPMS systém na monitorovanie tlaku v pneumatikách. Od roku 2014 každý novy automobil musí byť vybavený takýmto snímačom tlaku.

Tpms senzory sa dajú použiť buď priamo alebo nepriamo. Priame systémy TPMS zvyčajne merajú tlaku a teplotu vo vnútri pneumatiky. V určitých intervaloch sa zasielajú ovládacím zariadením. Pri klesnutí tlaku v pneumatikách sa na palubovej doske objavia príslušne výstražné znamenia. Výhodou takýchto snímačov je, že môžu byť aktualizované a snímač neslúži len na detekovanie poklesu tlaku v pneumatikách ale aj tzv. difúzne straty. Nepriame systémy sú k dispozícii len z výrobného procesu.

Existujú takzvane príručky správneho tlaku v pneumatikách. Všetky uvedené tlaky sú pre studené pneumatiky. Najlepšie meradla tlaku vzduchu v pneumatikách sú s kalibrovaným tlakomerom. Skontrolovať pneumatiku stlačením, vizuálne alebo zaklopať nestačí. Automatickým monitorovaním tlaku v pneumatikách by sa malo obmedziť negatívnym vlastnostiam zníženého tlaku v pneumatike.

Nesprávnym tlakom vzduchu v pneumatikách môže dôjsť k prehratiu, poškodeniu konštrukcie a prehratiu. Okrem toho sa zvyšuje spotreba paliva a často takéto pneumatiku ohrozujú vašu bezpečnosť. Pneumatika s nízkym tlakom vzduchu nesprávne drží na vozovke a tým Vás ohrozuje.

Hlavne kvôli týmto nevýhodám Vám odborníci radia snímače tlaku v pneumatikách.Snímače tlaku v pneumatikách sa taktiež využívajú aj u nákladných automobiloch. Snímače tlaku sa stavajú stále viac a viac používanejšími a nevyhnutnými.

Od Novembra 2014 je monitorovanie tlaku v pneumatikách povinné,niektoré automobilky využívajú nepriame snímanie tlaku cez Abs alebo náboj kolesa.Najviac rozšírený a presnejšie je priame monitorovanie tlaku v pneumatikách pomocou Tpms snímačov,ktoré Vám zaručia Bezpečnú jazdu,lepšie jazdné vlastnosti+šetria Vaše pneumatiky.